Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η "Αναζήτηση" σε ψηφιακά βιβλία και σε ιστοσελίδες

Το διάβασμα ηλεκτρονικών βιβλίων είναι πολύ αποδοτικό και κάποια εργαλεία το κάνουν αποδοτικότερο σε σχέση με το διάβασμα των συμβατικών βιβλίων. Η "Αναζήτηση" είναι ένα τέτοιο εργαλείο. Αν θέλουμε να βρούμε κάποια συγκεκριμένη λέξη ή φράση μέσα σε ένα βιβλίο ή σε κάποιο site, θα πρέπει να διαβάσουμε όλο το περιεχόμενο και να σημειώνουμε κάθε φορά που βρίσκουμε αυτό που αναζητάμε. Αυτό φυσικά είναι πολύ χρονοβόρο. Στα ψηφιακά έγγραφα, βιβλία και στα sites, μπορούμε (συνήθως)  από το μενού "Επεξεργασία" να επιλέξουμε "Αναζήτηση" και στο παράθυρο που εμφανίζεται πληκτρολογούμε τη λέξη ή/και τη φράση που θέλουμε να αναζητήσουμε. Η αντίστοιχη συντόμευση του πληκτρολογίου για αυτή την ενέργεια είναι ctrl + f (control + find).  Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την εκκίνηση της αναζήτησης θα εμφανιστεί το πρώτο σημείο του κειμένου μας όπου υπάρχει αυτό που αναζητούμε. Πολύ γρήγορα και εύκολα προχωράμε και στα επόμενα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διεκπεραιώσουμε μέσα σε λίγα λεπτά οποιαδήποτε έρευνα θέλουμε, να κάνουμε συγκρίσεις, να κάνουμε αντικαταστάσεις κτλ.

Μερικές σκέψεις για τις αναζητήσεις και πόσο αποδοτικές είναι ή για τη χρήση γενικά των συντομεύσεων πληκτρολογίου στο άρθρο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί