Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

4 Ιουνίου: «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών»


Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών» το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.

Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι σ' όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση -φυσική, ψυχική και συναισθηματική.

Οι στατιστικές τρομάζουν: 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στην Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

Πηγή: sansimera.gr

Ένα αρκετά σχετικό Ιστολόγιο το Χαμομηλάκι: Κίνημα για την προστασία του παιδιού.

Και ένα αρκετά σχετικό βίντεο




Aναζητώντας πληροφορίες για την σημερινή παγκόσμια ημέρα, βρήκα την μηνιαία έκθεση βιβλίου της Κυπριακής βιβλιοθήκης στη Λευκωσία όπου και περιέχονται σχετικά βιβλία. Επειδή μου φαίνονται ενδιαφέροντα τα βιβλία αυτά (ελπίζω να βρω και εδώ Ελλάδα κάτι παρόμοιο ή δραστηριότητες σε σχέση με το θέμα), παραθέτω από την ιστοσελίδα της τα παρακάτω:Η Κυπριακή Βιβλιοθήκη έχει καθιερώσει μηνιαία έκθεση βιβλίου για ενήλικες και παιδιά με τίτλο «Μήνας Βιβλίου». Το περιεχόμενο της έκθεσης θα είναι διαφορετικό κάθε μήνα και θα καλύπτει θέματα σχετικά με τις καθιερωμένες Παγκόσμιες Μέρες.Το υλικό παρουσιάζεται στο Κεντρικό Κτίριο της Κυπριακής Βιβλιοθήκης στην Πλατεία Ελευθερίας, ΛευκωσίαΤίτλος και Συγγραφέας
  • Violence in the family : achievements and goals Pyrgos, Mary (ed.)
  • Eradicating violence against children Council of Europe Publications
  • Οδηγός εκπαιδευτικών και γονέων για την ανίχνευση της παιδικής κακοποίησης Πρεκατέ, Βικτώρια και Ορέστης Γιωτάκος
  • Η κακοποίηση του παιδιού στο σχολείο και στην οικογένεια Πρεκατέ Βικτώρια
  • Μορφές παιδικής εργασίας στη βιομηχανία και τη βιοτεχνία 1870-1940 Ρηγίνος, Μιχάλης
  • Μικρά χέρια : η συνεισφορά των παιδιών στα μεταλλεία της Κύπρου τον 20ο αιώνα Αντωνίου, Λουκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί