Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

14 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη


Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.
Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του γερμανού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.
Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:
- να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
- να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
- να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Πηγή: sansimera.gr

www.posea.gr: Πανελλήνια Ένωση Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών
Λίγα λόγια για την αιμοδοσία
Η αιμοδοσία αποτελεί ένα δώρο ζωής για κάποιον ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη από μετάγγιση αίματος.
Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος σε κάποια στιγμή της ζωής του.
Παράλληλα μόνο 5% των ατόμων που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες, δίνουν αίμα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι δυστυχώς σε πολλές χώρες παρουσιάζονται ελλείψεις αίματος. Το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα οξύ όταν υπάρχουν διακοπές και κατά το καλοκαίρι.
Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι η δωρεά αίματος δεν περιέχει κανένα κίνδυνο για τον αιμοδότη και είναι σχεδόν εντελώς ανώδυνη. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ο αιμοδότης να μολυνθεί με οποιαδήποτε ασθένεια όπως το AIDS, η ηπατίτιδα και άλλες.
Το αίμα είναι ένας ζωντανός ιστός που αποτελείται από το πλάσμα και τα κύτταρα όπως τα λευκά αιμοσφαίρια, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια.
Ποιοι ασθενείς χρειάζονται μετάγγιση;
Η χορήγηση αίματος, δηλαδή η μετάγγιση είναι αναγκαία στους ακόλουθους ασθενείς:
Ασθενείς που έχουν χάσει αίμα λόγω τραύματος ή λόγω εγκαυμάτων
Ασθενείς που έχουν χάσει αίμα κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης
Ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα, ιδιαίτερα όταν υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες
Ασθενείς με θαλασσαιμία ή άλλες χρόνιες αναιμίες όπως η δρεπανοκύτωση
Ποιος μπορεί να είναι αιμοδότης;
Τα κριτήρια για να είναι κάποιος αιμοδότης δεν είναι πολλά:
Ηλικία: Ο αιμοδότης πρέπει να είναι τουλάχιστο ηλικίας 17 ετών
Βάρος σώματος: Συνήθως απαιτείται το βάρος σώματος να είναι τουλάχιστο 50 κιλά
Ασθένειες: Ο αιμοδότης πρέπει να είναι σε καλή υγεία και απαλλαγμένος από μεταδοτικές ασθένειες
Εάν ο αιμοδότης λαμβάνει φάρμακα, δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά δεν μπορεί να προσφέρει αίμα. Σε τέτοια περίπτωση είναι ορθό να ενημερώνεται ο γιατρός και το προσωπικό που είναι υπεύθυνοι κατά την αιμοληψία.
Οι περισσότεροι αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν μετά από έγκριση του γιατρού, και μέχρι κάθε 8 εβδομάδες.

Ποιοι δεν μπορούν να είναι αιμοδότες;

Ορισμένα άτομα μπορεί να μη μπορούν να δωρίσουν αίμα είτε προσωρινά είτε μόνιμα.
Τα άτομα που αποκλείονται προσωρινά είναι αυτοί οι οποίοι πάσχουν από μια βραχυπρόθεσμη ασθένεια ή παρουσιάζουν μια ιδιαιτερότητα που δεν επιτρέπει για κάποιο χρονικό διάστημα την αιμοδοσία.
Τα άτομα αυτά είναι:
Ασθενείς που έχουν υποστεί επεισόδιο καρδιακής προσβολής ή έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καρδίας κατά τους τελευταίους 6 μέχρι 12 μήνες
Ασθενείς που έπασχαν από μαλάρια κατά τα τελευταία 3 χρόνια ή έχουν ταξιδέψει κατά το έτος που προηγείται της αιμοδοσίας, σε περιοχές που η μαλάρια είναι επιδημική
Ασθενείς που έχουν οι ίδιοι υποβληθεί σε μετάγγιση αίματος, κατά το έτος που προηγείται της αιμοδοσίας
Άτομα που που έχουν κάνει τατουάζ ή τρυπήματα (piercing) για άλλους κοσμητικούς λόγους στο σώμα τους, κατά το έτος που προηγείται
Επαφή στο σπίτι κατά τους 12 μήνες που προηγούνται της αιμοδοσίας με άτομο που πάσχει από ηπατίτιδα
Ασθενείς που παίρνουν αντιβιοτικά κατά τις 72 ώρες πριν από την αιμοδοσία
Άτομα που δεν αισθάνονται καλά κατά την ημέρα της αιμοδοσίας
Ασθενείς με χαμηλές μετρήσεις των έμμορφων στοιχείων του αίματος
Τα άτομα που αποκλείονται προσωρινά από την αιμοδοσία μπορεί να είναι σε επαφή με το γιατρό και το προσωπικό της τράπεζας αίματος, για να προσδιοριστεί πότε είναι δυνατόν να τους επιτραπεί να δωρίσουν αίμα.
Τα άτομα τα οποία αποκλείονται μόνιμα από την αιμοδοσία περιλαμβάνουν:
Ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία για αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου
Ασθενείς που προσβλήθηκαν ή πάσχουν από ηπατίτιδα
Άτομα που έχουν “στίγμα” (μεσογειακής αναιμίας)
Άτομα που διατρέχουν ψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HIV που είναι υπεύθυνος για τη μετάδοση του ιού του AIDS, όπως οι χρήστες των ενδοφλέβιων ναρκωτικών ή λόγω σεξουαλικών επαφών χωρίς προφυλάξεις
 Τι πρέπει να ξέρει ο υποψήφιος εθελοντής αιμοδότης:
- Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-62 ετών, μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές το χρόνο.
- Ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης είναι 450 ml και αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό. Το πλάσμα αναπαράγεται σε 24 ώρες και τα ερυθρά σε ένα μήνα.
- Δεν πρέπει να διενεργείται αιμοδοσία πριν περάσουν τρεις μήνες από την προηγουμένη.
- Η αιμοδοσία είναι τελείως ακίνδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
- Κανένα φάρμακο δεν υποκαθιστά το αίμα ή το πλάσμα που χρειάζονται οι ασθενείς.
Οδηγίες για τον αιμοδότη πριν και μετά την αιμοδοσία
- Ο αιμοδότης μπορεί να δίνει αίμα πρωινές ή απογευματινές ώρες. Καλό είναι η αιμοδοσία να γίνεται όταν ο αιμοδότης είναι ξεκούραστος.
- Πριν την αιμοδοσία πρέπει να έχει προηγηθεί ελαφρύ γεύμα (π.χ. πρωινό). Μετά την αιμοδοσία ο αιμοδότης πρέπει να ακολουθεί τις συμβουλές του νοσηλευτικού προσωπικού.
- Να πάρει την τροφή που του προσφέρεται. Να μην αποχωρήσει από το Τμήμα αιμοδοσίας πριν του το επιτρέψει το υπεύθυνο προσωπικό.
- Να μην καπνίσει για 1 (μια) ώρα.
- Να μην οδηγήσει για 1 (μια) ώρα.
- Να μην κάνει έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της αιμοδοσίας.
- Να πάρει περισσότερα υγρά και καλό γεύμα την ημέρα της αιμοδοσίας.
- Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών την ημέρα της αιμοδοσίας.
- Σε περίπτωση αιμορραγίας από το σημείο φλεβοκέντησης, ο αιμοδότης θα πρέπει να σηκώσει το χέρι ψηλά και να εφαρμόσει πίεση.
- Ο επίδεσμος μπορεί να αφαιρεθεί μετά από 2-3 ώρες.
- Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία ο αιμοδότης μπορεί να απευθύνεται στο νοσηλευτικό προσωπικό ή στο γιατρό της αιμοδοσίας.
Τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος αιμοδότης

  • Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-65 ετών μπορεί να δώσει αίμα.
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η συχνότητα με την οποία μπορεί κάποιος να δίνει αίμα είναι 3-4 φορές το χρόνο για τους άνδρες και 2-3 φορές το χρόνο για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Μεταξύ δύο αιμοληψιών πρέπει να μεσολαβεί διάστημα 60 ημερών.
  • Πριν την αιμοδοσία πρέπει να προηγείται ελαφρύ πρωινό.
  • Απαγορεύεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών πριν την αιμοδοσία.
  • Μετά την αιμοδοσία ο αιμοδότης δεν πρέπει να καπνίσει για μία ώρα, να μην οδηγήσει για μία ώρα, να μην κάνει έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της αιμοδοσίας.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
  • Εγκυμοσύνη (κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και για 6-12 μήνες μετά τον τοκετό δε γίνεται αιμοληψία)
  • Διακοπή κύησης
  • Εμμηνορρυσία
  • Χειρουργικές επεμβάσεις
  • Μεταδοτικές νόσοι
  • Πεπτικό έλκος
  • Οξεία αλλεργία
  • Βελονισμός
  • Τατουάζ
  • Εμβόλια
  • Λήψη φαρμάκων
  • Υπερθυρεοειδισμός (για 2 έτη μετά το πέρας της θεραπείας με αντιθυρεοειδικά φάρμακα)
    Σε περίπτωση προηγηθείσας αιμορραγίας, χρόνιων ή φαρμακευτικών αλλεργιών και συχνών ιογενών λοιμώξεων γίνεται πολύ προσεκτική αξιολόγηση και εκτίμηση από τον ιατρό.

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων

 Η σημασία των αιμοπεταλίων στη διαδικασία της μεταμόσχευσης.
Στην πρώτη φάση της μεταμόσχευσης, ο μυελός των οστών του ασθενούς καταστρέφεται παντελώς, έτσι ώστε να εγκατασταθεί ο νέος, μεταμοσχευόμενος μυελός, του οποίου η ανάπτυξη θα καταλήξει στη δημιουργία του νέου αίματος, σε ένα διάστημα δύο έως τεσσάρων εβδομάδων. Σ΄αυτό το διάστημα ο ασθενής έχει απόλυτη ανάγκη να συντηρείται με μεταγγίσεις αίματος και αιμοπεταλίων και δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αυτές, λόγω του κινδύνου των αιμορραγιών. Ακόμη, επειδή τα μεταγγισμένα αιμοπετάλια ζουν μόνο λίγες ώρες, η χορήγηση τους πρέπει να γίνεται καθημερινά. Δότες αιμοπεταλίων είναι στην πλειοψηφία τους οι συγγενείς των ασθενών. Υπάρχουν όμως ασθενείς που είτε δεν έχουν αρκετούς συγγενείς είτε κατάγονται από μακρινές περιοχές. Γι΄αυτούς το πρόβλημα εξεύρεσης αιμοπεταλίων είναι πράγματι πολύ σοβαρό.
Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων.
Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το αποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.
Κάθε πότε μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια οι εθελοντές.
Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται.
Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες.
Οι διαφορές μεταξύ της αιμοδοσίας και της λήψης αιμοπεταλίων.
Πρακτικά, οι διαφορές μεταξύ αιμοδοσίας και αιμοπεταλιοδοσίας είναι οι εξής:
·Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.
·Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.
·Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία.


Υπηρεσίες Αιμοδοσίας από την σελίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών.

KENTPA AIMOΔOΣIAΣ THΛEΦΩNO
01. Π.Γ.N. AΘHNAΣ IΠΠOKPATEIO 210.77.74.833
02. Π.Γ.N. AΘHNAΣ ΛAΪKO 210.77.71.138
03. Π.Γ.N. AΘHNAΣ Γ. ΓENNHMATAΣ 210.77.78.859
04. N.Γ.N. EEΣ ΔPAKOΠOYΛEIO 210.82.19.391
05. N.Γ.N. AΘHNAΣ AMAΛIA ΦΛEMIΓK 210.80.48.950
06. Π.Γ.N. NIKAIAΣ AΓ. ΠANTEΛEHMΩN 210.49.14.216
07. Π.Γ.N. ΘEΣΣAΛONIKHΣ AXEΠA 2310.20.95.50
08. Π.Γ.N. ΘEΣΣAΛONIKHΣ IΠΠOKPATEIO 2310.84.62.91
09. Π.Γ.N. ΠATPΩN AΓ. ANΔPEAΣ 2610.22.70.51
10. Π. ΠANEΠ. Γ.N. ΠATPΩN 2610.99.96.69
11. Π.Γ.N. IΩANNINΩN XATZHKΩΣTA 2650.13.59.60
12. Π.Γ.N. AΛEΞANΔPOYΠOΛHΣ 2550.12.57.72
13. Π.Γ.N. HPAKΛEIOY 2810.23.75.02
14. Π.Γ.N. ΛAPIΣAΣ 2410.23.44.17
ΣTAΘMOI A’ TAΞHΣ THΛEΦΩNO
01. Π.Γ.N. AΘHNAΣ EYAΓΓEΛIΣMOΣ 210.72.18.685
02. Π.Γ.N. AΘHNAΣ ΣIΣMANOΓΛEIO 210.80.39.495
03. Π.Γ.N. AΘHNAΣ KAT 210.80.18.713
04. Π.Γ.N. ΠAIΔΩN AΓ. ΣOΦIA 210.77.03.789
05. Π. ANTIK. Γ.N. ΠEIPAIA METAΞA 210.45.11.459
06. IKA AΘHNAΣ - ΠEIPAIΩΣ 64 210.52.33.127
07. Π.Γ.N. AΣKΛHΠIEIO BOYΛAΣ 210.89.53.770
08. NOΣ.I.M.T. ΣTPATOY (NIMITΣ) 210.72.46.023
09. Π.Γ.N. ΠEIPAIA TZANEIO 210.45.13.674
10. N.A.Γ.N. ΘEΣΣAΛONIKHΣ AΓ. ΠAYΛOΣ 2310.45.15.21
11. Π.Γ.N. ΘEΣΣAΛONIKHΣ Γ. ΠAΠANIKOΛAOY 2310.95.75.22
12. N.Γ.N. AΓPINIOY 2640.13.66.66
13. N.Γ.N. BOΛOY 2420.13.57.72
14. N.Γ.N. EΔEΣΣAΣ 2380.12.39.27
15. Π. ΠANEΠ. ΓN HPAKΛEIOY 2810.26.94.81
16. Π. ΠANEΠ. ΓN IΩANNINΩN 2650.19.94.59
17. N.Γ.N. KABAΛAΣ 2510.29.45.55
18. N.Γ.N. KAΛAMATAΣ 2720.12.55.55
19. N.Γ.N. KEPKYPAΣ 2660.13.37.93
20. N.Γ.N. KOZANHΣ 2460.13.37.11
21. N.Γ.N. KOPINΘOY 2740.12.22.22
22. N.Γ.N. POΔOY 2240.13.66.66
23. N.Γ.N. ΣEPPΩN 2320.16.31.13
24. N.Γ.N. XAΛKIΔAΣ 2220.12.19.13
25. N.Γ.N. XANIΩN 2820.15.54.51
ΣTAΘMOI B’ TAΞHΣ THΛEΦΩNO
01. Π.Γ.N. ΠAIΔΩN AΘHNAΣ AΓ. KYPIAKOY 210.77.85.105
02. Π.Γ.N. AΘHNAΣ AΛEΞANΔPA 210.77.80.300
03. APETAIEIO NOΣ. AΘHNAΣ 210.72.30.785
04. N.Γ.N. AΘHNAΣ AΓ. OΛΓA 210.27.52.469
05. Π. ANTIK. N. AΓ. ΣABBAΣ 210.64.30.038
06. Π.Γ.N. AΘHNAΣ KOPΓIAΛENEIO-MΠENAKEIO 210.69.10.512
07. ANTIK. Γ.N. ΘEΣΣAΛONIKHΣ ΘEAΓENEIO 2310.83.23.11
08. N.Γ.N. APΓOYΣ 2750.12.78.59
09. N.Γ.N. APTAΣ 2680.12.49.20
10. N.Γ.N. BEPOIAΣ 2330.12.33.33
11. N.Γ.N. ΔPAMAΣ 2520.12.28.09
12. N.Γ.N. ZAKYNΘOY 2690.62.52.02
13. N.Γ.N. KAPΔITΣAΣ 2440.12.49.98
14. N.Γ.N. KEΦAΛΛHNIAΣ 2670.12.87.54
15. N.Γ.N. KOMOTHNHΣ 2530.12.46.01
16. N.Γ.N.-K.Y. KΩ 2240.22.300
17. N.Γ.N. ΛAMIAΣ 2230.13.01.25
18. N.Γ.N. MEΣOΛOΓΓIOY 2630.12.63.34
19. N.Γ.N. MYTIΛHNHΣ 2250.14.37.77
20. N.Γ.N. ΞANΘHΣ 2540.12.27.03
21. N.Γ.N. ΠYPΓOY 2620.12.66.66
22. N.Γ.N. ΣAMOY 2270.32.46.01
23. N.Γ.N. ΣΠAPTHΣ 2730.12.86.71
24. N.Γ.N. ΣYPOY 2280.12.25.54
25. N.Γ.N. TPIKAΛΩN 2430.12.22.22
26. N.Γ.N. TPIΠOΛHΣ 2710.23.35.54
27. N.Γ.N. ΦΛΩPINAΣ 2380.52.25.55
28. N.Γ.N. XAΛKIΔIKHΣ 2370.12.40.20
29. N.Γ.N. XIOY 2270.12.34.88
30. N.Γ.N. AΘHNAΣ H EΛΠIΣ 210.64.45.668
31. Π.Γ.N. ΘΩPAKOΣ AΘHNAΣ ΣΩTHPIA 210.77.84.585
32. 1ο NOΣOK. IKA H ΠENTEΛH 210.80.47.919
33. N.Γ.N. ΠATHΣIΩN 210.20.14.120
34. N.Γ.N. AIΓIOY 2690.12.66.66
35. N.Γ.N. AMAΛIAΔAΣ 2620.22.39.83
36. N.Γ.N. AMΦIΣΣAΣ 2260.52.20.53
37. N.Γ.N. ΓIANNITΣΩN 2380.22.67.74
38. N.Γ.N. ΔIΔYMOTEIXOY 2550.32.20.11
39. N.Γ.N. KAΣTOPIAΣ 2460.72.30.39
40. N.Γ.N. KATEPINHΣ 2350.12.12.51
41. N.Γ.N. KIΛKIΣ 2340.12.44.41
42. N.Γ.N.-KY KYΠAPIΣΣIAΣ 2760.12.22.22
43. N.Γ.N. ΛEIBAΔIAΣ 2260.12.83.01
44. N.Γ.N. ΛEYKAΔAΣ 2640.52.53.71
45. N.Γ.N. NAOYΣAΣ 2330.22.84.91
46. N.Γ.N. ΠPEBEZAΣ 2680.22.28.71
47. N.Γ.N. PEΘYMNHΣ 2830.12.74.91
48. N.Γ.N. OΓKOΛ. KHΦIΣIAΣ AΓ. ANAPΓYPOI 210.80.76.524
49. N.Γ.N. KAPΠENHΣIOY 2230.72.56.14
Τράπεζες Αίματος, Εκκλησία της Ελλάδας
Εκκλησία της Ελλάδος
Κοινωνικό Έργο

Μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε δίνοντας
δωρεάν αίμα για τον χειρουργημένο
Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών
1. Τράπεζα Αίματος - Προγράμματα Αιμοδοσίας Ενοριών. Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Βασ. Κωνσταντίνου, Τ. Κ. 173 43, Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210 9712456.
Ι. Μ. Αττικής
2. Τράπεζα Αίματος, Γρηγορίου Λαμπράκη 32, Τ. Κ. 145 10 Κηφισιά, τηλ. 210 80.13.068.
Ι. Μ. Δημητριάδος
3. Τράπεζα Αίματος, Συνεδριακό Κέντρο Μελισσατίκων, Τ. Κ. 38001 τηλ. 24210-67.903, 24210-63.380.
Ι. Μ. Ζακύνθου
4. Τράπεζα Αίματος, Ελ. Βενιζέλου 3, Τ. Κ. 291 00 Ζάκυνθος, τηλ. 26950-22.233.
Ι. Μ. Ηλείας
5. Τράπεζα Αίματος Ενορίας Ελαιώνος, τηλ. 26210-31.296.
6. Τράπεζα Αίματος Ενορίας Αγ. Αποστόλων, τηλ. 26230-96.112.
7. Τράπεζα Αίματος Αμαλιάδος, τηλ. 26220-22.207.
8. Τράπεζα Αίματος Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχαίας Ολυμπίας, τηλ. 26240-41.824.
9. Τράπεζα Αίματος Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάστρου, τηλ. 26230-92.205.
10. Τράπεζα Αίματος Αγ. Κωνσταντίνου Βουπρασίας, τηλ. 26930-31.012.
11. Τράπεζα Αίματος Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου, τηλ. 26210-22.014.
Ι. Μ. Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού
12. Κεντρικό Γραφείο Αιμοδοσίας, Υμηττού 47-51, Τ. Κ. 161 21 Καισαριανή, τηλ. (Ι. Μ.) 210-72.24.123.
13. Ενοριακά Γραφεία Αιμοδοσίας: 9. Υμηττού 47-51, Τ. Κ. 161 21 Καισαριανή, τηλ. (Ι. Μ.) 210-72.24.123.
Ι. Μ. Καρυστίας και Σκύρου
Ενοριακή Tράπεζα Aίματος Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου Ευβοίας, “Ο Άγιος Λογγίνος, ο Εκατόνταρχος”
Τ. Κ. 340 11, Οξύλιθος Ευβοίας, τηλ. 22220-46777 , 6945553555.
Ι. Μ. Κερκύρας
14. Σταθμός Εθελοντικής Αιμοδοσίας Κερκύρας, Τ. Κ. 49100 τηλ. (Ι. Μ.) 26610-39409.
Ι. Μ. Κορίνθου
15. Ίδρυμα Αιμοδοσίας Κορίνθου «Ο Άγιος Ιερομάρτυς Βλάσιος», Τ. Κ. 201 00, τηλ. 27410- 23789.
Ι. Μ. Λαρίσης
16. Τράπεζα Αίματος Λαρίσης, Ιωαννίνων 3, Τ. Κ. 413 34 Λάρισα, τηλ. 2410-617.685.
Ι. Μ. Μεγάρων και Σαλαμίνος
17. Πρόγραμμα Αιμοδοσίας, Τ. Κ. 191 00 Μέγαρα, τηλ. 22960-27.794.
Ι. Μ. Μηθύμνης
18. Τράπεζα Αίματος Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Στύψης, Τ. Κ. 811 09 Στύψη Λέσβου, τηλ. 22530-91.270.
Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης
19. Σώμα Αιμοδοτών, Τ. Κ. 231 00 Σπάρτη, τηλ. (Ι. Μ.) 27310-26580.
Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
20. Γραφείο Αιμοδοσίας, Τ. Κ. 567 28 Νεάπολη, τηλ. (Ι. Μ. ) 2310-611.129.
Ι. Μ. Νέας Σμύρνης
21. Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Τ. Κ. 171 21, Ν. Σμύρνη, τηλ. (Ι. Μ.) 210 9346 788.
Ι. Μ. Ξάνθης
22. Τράπεζα Αίματος, Τ. Κ. 671 00 Ξάνθη, τηλ. 25410-70.488.
Ι. Μ. Πειραιώς
23. Τράπεζα Αίματος στο Τζάνειο Νοσοκομείο με αποκλειστική ευθύνη της Μητροπόλεως τηλ. 210 4514 833.
Ι. Μ. Περιστερίου
24. Προγράμματα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Τ. Κ. 121 31 Περιστέρι τηλ. (Ι. Μ.) 210 57 21 148.
Ι. Μ. Σερβίων και Κοζάνης
25. Σταθμός Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Τ. Κ. 501 00, Κοζάνη, τηλ. (Ι. Μ.) 24610-21044.
Ι. Μ. Σερρών και Νιγρίτης
26 Ενοριακή Tράπεζα Aίματος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Σερρών, τηλ. 23210-23721.
Ι. Μ. Σύρου
27. Σύλλογος Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου, Γεν. Κρατικό Νοσοκομείο Ερμουπόλεως, Τ. Κ. 841 00 Σύρος, τηλ. (Ι. Μ.) 22810-82.582.
Ι. Μ. Τρίκκης και Σταγών
28. Προγράμματα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Απόλλωνος 19, Τ. Κ. 421 00 Τρίκαλα, τηλ. 24310-27.282.
Ι. Μ. Φθιώτιδος
29. Προγράμματα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Τράπεζα Αίματος στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λαμίας, με αποκλειστική ευθύνη της Μητροπόλεως τηλ. 22310.50553.
Από το site της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί