Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Μουσείο Ηρακλειδών "Herakleidon, Experience in Visual Arts"

Μουσείο Ηρακλειδών  "Herakleidon, Experience in Visual Arts"

Το Μουσείο Ηρακλειδών  "Herakleidon, Experience in Visual Arts", ξεκίνησε τη λειτουργία του  τον Ιούλιο του 2004. Το νεοκλασικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο,  χρονολογείται από το 1898 και είναι ένα από τα ωραιότερα και αντιπροσωπευτικότερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στην Αθήνα. Αποκαταστάθηκε πλήρως, ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε με βάση τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα διώροφο εκθεσιακό συγκρότημα σχήματος «Π» με συνολική επιφάνεια 700 τ.μ.
Στον ενδιάμεσο ελεύθερο χώρο υπάρχει μια μικρή, παραδοσιακού ύφους αυλή, το  πηγάδι που βρίσκεται εκεί έχει ακόμη νερό. 
Το νεοκλασικό κτίριο διαθέτει έναν ημιυπόγειο χώρο όπου λειτουργεί το Πωλητήριο του Μουσείου και μία Αίθουσα Προβολών χωρητικότητας 40 ατόμων, η οποία λειτουργεί παράλληλα ως χώρος προβολής μιας σειράς ντοκιμαντέρ και διεξαγωγής των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.  

Σκοπό του Μουσείου είναι η παρουσίαση καλλιτεχνών που διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην εξέλιξη της Τέχνης.
τόχος του είναι ο επισκέπτης του να μυείται στην τέχνη του δημιουργού, να παρακολουθεί την εξελικτική του πορεία, να κατανοεί τη σημασία της τεχνικής του, να προσεγγίζει με αμεσότητα την ουσία της ζωής και του έργου του. Για τον σκοπό αυτό, εκτός από τα έργα του καλλιτέχνη, θα χρησιμοποιούνται και άλλα βοηθητικά μέσα όπως προσχέδια, φωτογραφίες και προσωπικά του αντικείμενα. Ταυτόχρονα  παρουσιάζεται πλήρως και αναλυτικά  η ζωή του και κάθε φάση της δουλειάς του.

Στο Μουσείο θα δείτε τις  μόνιμες συλλογές:  M.C. Escher και Victor Vasarely, όπως και τις τρέχουσες εκθέσεις της χρονικής περιόδου της επίσκεψή σας. Αυτέ είναι εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών,  εκδηλώσεις  εικαστικού περιεχομένου, μουσικές ή λογοτεχνικές συναντήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και επιστημονικές ημερίδες, παρουσιάσεις εταιριών, επιχειρηματικές διασκέψεις, σεμινάρια, διαλέξεις.

Τρέχουσα έκθεση "Η πλήρης συλλογή γλυπτών του Edgar Degas" από 27 Νοεμβρίου 2009 ως  25 Απριλίου 2010.

Στο Μουσείο λειτουργεί Πωλητήριο (υπάρχει και e-shop) με αντικείμενα εμπνευσμένα από την τέχνη των παρουσιαζομένων καλλιτεχνών (M.C.Escher, V.Vasarely, C.Wax, Κ.Ξενάκη, A.Luther, Toulouse-Lautrec, κλπ) αλλά και άλλα προϊόντα όπως υπογεγραμμένες μεταξοτυπίες, αφίσες, βιβλία, ασημένια κοσμήματα, ρολόγια, puzzles, μεταξωτές γραβάτες, γυναικεία μεταξωτά μαντίλια, t-shirts, είδη γραφείου, πορσελάνες, προϊόντα για παιδιά αλλά και χειροποίητα ασημένια ενθύμια με το έμβλημα του Μουσείου.

Διεύθυνση: Ηρακλειδών 16, Θησείο, Αθήνα
Τηλέφωνο:  210 34 61 981

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα: κλειστά,
Τρίτη-Σάββατο: 13:00-21:00,
Κυριακή: 11:00-19:00

Εισιτήριο:
Γενική είσοδος 6€ - Φοιτητικό & άνω των  65 ετών 4€
Παιδιά έως 12 ετών δωρεάν - Ομαδικές επισκέψεις κατόπιν συνεννοήσεως

Α.Μ.Ε.Α: άνετη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Μουσείου

Πρόσβαση στο Μουσείο:
Στάση Metro: Θησείο

Ιστοσελίδα Μουσείου: http://www.herakleidon-art.gr

Πηγή η ιστοσελίδα του Μουσείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί